Saat piposta pitkäaikaisen ystävän kun huollat sitä oikein. Pipo pärjää usein läpi talven seuraavalla ohjeella: Rakasta, pakasta ja tuuleta!

Tiesitkö, että pakastaminen poistaa tehokkaasti hajuja ja villa itsessään hylkii likaa?

Kaikki pipomme on valmistettu merinovillasta mutta saattavat silti käyttäytyä pestessä hiukan eri tavoin erilaisista neuloksista johtuen. Älä koskaan pese villatuotetta pesukoneessa, edes villanpesuohjelmalla. Pesukoneessa villa saattaa venyä, vanua tai kutistua. Costo-pipon pesu hoituu parhaiten käsinpesulla. Ennen pesua poistathan mahdollisen tupsun piposta. Tupsullisissa Costo-pipoissa on napinläpi ja tupsuissamme on vastaavasti nappi, joten tupsun irrottaminen toimii samalla logiikalla kuin paidan napittaminen. Jos pipossa on tahra, poista se ennen pesua esimerkiksi sappisaippualla. Pese pipo hankausta välttäen, painellen ja kevyesti puristellen haaleassa, noin 30 asteisessa vedessä johon on lurautettu villanpesuainetta. Älä kuitenkaan liota pipoa. Valuta pesuvesi pois ja laske altaaseen puhdasta samanlämpöistä vettä. Huuhtele pipo useaan kertaan, kunnes huuhteluvesi pysyy kirkkaana. Kuivaa piposta pyyhkeellä ylimääräinen vesi ja muotoile pipo kosteana takaisin muotoonsa. Kaikki villatuotteet, kuten myös Costo-pipot tulisi tasokuivata, esimerkiksi puhtaan pyyhkeen päällä kuivaustelineellä, ilmavassa tilassa.

Hattumme on valmistettu huonekaluteollisuuden ylijäämämateriaaleista, jotka ovat lähtökohtaisesti erittäin kestäviä. Oikeanlainen huolto kuitenkin pidentää hatun käyttöikää.

Hattu pärjää usein läpi elämän seuraavalla ohjeella: Rakasta, pakasta ja tuuleta!

Tiesitkö, että pakastaminen poistaa tehokkaasti hajuja? Pienet tahrat voit poistaa helposti hatusta tekstiilipesuaineilla. Muista kuitenkin kokeilla pesuaineen sopivuus ensin kankaalle huomaamattomampaan kohtaan, jotta pystyt varmistamaan että kyseinen kangas kestää käyttämäsi pesuaineen, eikä väri haalene hankauskohdasta. Hatun sisällä olevaa hikinauhaa voi puhdistaa kostealla liinalla pyyhkien.

Hattujen kangas, vuorikangas ja hikinauha ovat usein eri materiaaleja, jotka käyttäytyvät kastuessaan eritavoin. Tämän vuoksi hatun peseminen pesukoneessa on kielletty. Jos hattu vaatii kunnon pesua, suosittelemme viemään sen kemialliseen pesuun ammattilaisten hoidettavaksi.

Osassa Coston tuotteista on nahka osia, ja osa on jopa täysin nahkaisia. Käytämme tuotteissamme pelkästään aitoa nahkaa sen pitkäikäisyyden ja kestävyyden vuoksi. Nahan säännöllinen huoltaminen pidentää entisestään sen käyttöikää ja saa tuotteen näyttämään freesiltä vuosienkin jälkeen.

Nahan huolto olisi hyvä aloittaa aina sen huolellisella puhdistuksella, ennen kuin sen pintaan laitetaan hoitoaineita. Pyyhi pinta kostealla pyyhkeellä, ja tarvittaessa perusteellisempaan pesuun voit käyttää myös nahanpuhdistusaineita. Levitä pesun jälkeen pintaan nahalle tarkoitettua hoitoainetta. Rasvoilla ei tarvitse läträtä, nahka on tyytyväinen pieneenkin määrään. Oikeanlaiset hoitoaineet estävät nahan halkeilun ja mahdollisen ajan tuoman haalistumisen.

Tuotteita, joissa on nahkaa ei saisi koskaan pestä vedellä.

Tupsut muodostuu lyhyistä langanpätkistä, joita on kymmeniä yhdessä tupsussa. Välillä joku langanpätkä saattaa päästä karkailemaan ja tupsusta voi tulla epäsiistin näköinen. Tupsua voi muotoilla saksilla ja leikellä samalla karanneita langanpätkiä, jotta tupsu olisi taas täydellinen. Me kutsumme tätä tupsujen trimmaamiseksi!

Ensimmäiset tupsumme kiinnitettiin hattuihin nepparilla, mutta hyvin pian kiinnitysmekanismi vaihdettiin nappiin, joka mahdollistaa myös tupsuttomuuden. Vuonna 2018 tupsujen rakennetta muutettiin entistä kestävämmäksi. Tupsun sitova lanka vaihdettiin nippusiteeseen joka takaa tupsun koossa pysymisen kovemmassakin menossa. Joskus sormiemme lävitse pääsee kuiteinkin tupsuja, joissa nippusiteen häntä on jäänyt pidemmäksi. Voit leikata hännän varovasti irti lukon tyvestä jotta se ei tuntuisi pistävältä. Niin kovaa tekoa tupsumme eivät kuitenkaan ole, että ne kestäisivät pesukoneen pyöritystä tai lemmikkien ja lasten leikkejä joten pidetään tupsut siellä minne ne on tarkoitettu – hattujen koristeena.