Oikea hattukoko löytyy mittaamalla.

Näin mittaat päänympäryksen:

1. Käytä kankaista tai muovista mittanauhaa.
2. Aseta mittanauha pään ympärille, keskelle otsaa ja juuri korvien yläpuolelle.
3. Mittaa senttimetreinä tai tuumina.
4. Etsi oikea koko kokotaulukosta.

Vinkkejä:

– Oman päänympäryksen mittaaminen voi olla hankalaa, pyydä kaveri avuksi.
– Jos jäät kahden koon välillä, suosittelemme suurempaa kokoa – se on usein mukavampi käytössä.

Hatut

Aikuisten hattukoot ovat ilmoitettu senttimetreinä, joten koon valinta on helppoa. Mittaa päänympäryksesi korvan yläpuolelta vaakasuorasti päänympäriltä ja valitse lukemaa lähin koko pyöristäen ylöspäin. Hatut on valmistettu kestävistä materiaaleista, joten ne eivät veny käytettäessä, mutta hatun venyttäminen Costo Concept Storella onnistuu.

XS / 54 cm – päänympärykset 52 – 54cm
S / 56 cm – päänympärykset 54 – 56 cm
M / 58 cm – päänympärykset 56 – 58 cm
L / 60 cm – päänympärykset 58 – 60 cm
XL / 62 cm – päänympärykset 60 – 62 cm

One size-koko on mitoitettu sopimaan mahdollisimman monelle, mutta parhaiten se sopii päänympäryksille 56 – 60 cm.

Pipot

Pipot sopivat kaikille ja malleissa on valinnan varaa, oli pään koko tai muoto millainen vain. Neulos muotoutuu ja mukautuu käytössä. Aikuisten pipot on suunniteltu sopimaan 54 senttimetristä 62 senttimetriin saakka.

Lasten hatut

Hattukoon valinta lapsille on yhtä tärkeää, kuin aikuisillekin. Hattu ei saa puristaa eikä jättää jälkiä otsaan, mutta sen ei kuulu olla liian suuri. Myymälässämme pääsee sovittamaan eri kokoja, mutta sovittaminen kotonakin onnistuu. Mittaa lapsen päänympärys korvan yläpuolelta vaakasuorasti päänympäriltä ja valitse lukemaa lähin koko pyöristäen ylöspäin. Kokotaulukosta voi kurkata myös suuntaa antavan koon ikävuosittain.

48 cm <2 vuotiaat
50 cm 2-4 vuotiaat
52 cm 4-6 vuotiaat
54 cm – 56 cm 7 vuotiaista ylöspäin

Lasten pipot

Lasten pipo sopii alle 6 vuotiaille, sitä vanhemmille lapsille suosittelemme aikuisten kokoa. Neulos on kuitenkin joustavaa, joten lasten pipo sopii myös isommille lapsille ja niitä myydään satunnaisesti myös aikuisille.

Meiltä löydät hattuja ja pipoja joka säähän. Olemme jaotelleet päähineet materiaalien ja mallin perusteella suuntaa antavasti sesonkeihin. Helpoiten löydät ne filtteröimällä tuotteet sesongin mukaan. 

Pipot on valmistettu pääasiassa merinovillasta, joka on hyvin hengittävä ja kosteutta tehokkaasti siirtävä materiaali. Materiaalina merinovilla toimii sekä kylmässä että lämpimässä — talvella merinovilla lämmittää ja kesällä viilentää. Varsinaisia kesäpipoja ei valikoimassamme ole, mutta vuorettomat merinovillapipot ovat oiva valinta lämpimämpään säähän. 

Costo-hatuissa on selkeitä kesä- ja talvimalleja. Lisäksi hatuissa on laaja valikoima eri materiaaleja ja kankaan paksuuksia. Suurin osa hattumalleista taipuu useampaan vuodenaikaan.

Vaihdettavat tupsut, niistä Costo tunnetaan!

Jokaisen tupsullisen hatun hintaan kuuluu yksi tupsu jonka värin valitset sinä. Tupsut käyvät kaikkiin tupsuhattuihin, mutta tupsu ei suinkaan ole pakollinen lisä – kaikki hattumme näyttävät hyvältä myös ilman tupsua. 

Tupsuja voi ostaa yksittäin ja tupsun väriä vaihtamalla onkin helppo muuttaa hatun luonnetta. Mätsää yksi tupsu kaulahuivin ja toinen lempitakkisi väriin. Saat vaihtelua, mutta et välttämättä tarvitse useampaa hattua. 

Tupsun vaihtaminen onnistuu helposti. Tupsullisissa Costo-hatuissa ja -pipoissa on napinläpi ja tupsuissamme on vastaavasti nappi, joten tupsun vaihtaminen toimii samalla logiikalla kuin paidan napittaminen. Tsekkaa alta video, jossa vaihdamme tupsun niin hattuun kuin pipoonkin. 

Ensimmäiset tupsumme kiinnitettiin nepparilla, mutta hyvin pian kiinnitysmekanismi vaihdettiin nappiin, joka mahdollistaa myös tupsuttomuuden. Vuonna 2018 tupsujen rakennetta muutettiin entistä kestävämmäksi. Niin kovaa tekoa tupsumme eivät kuitenkaan ole, että ne kestäisivät lemmikkien tai lasten leikeissä joten pidetään tupsut siellä minne ne on tarkoitettu – hattujen koristeena. 

Hattu- ja pipomallit joihin saa vaihdettavan tupsun: 1. Kombai 2. Asmat 3. Hupla 4. Weo 5. Wau + lasten wau 6. Mibu 7. Bubu 8. Baia 9. Komboro 10. Birim 11. Goroka

Katso Costo tuotteiden hoito-ohjeet täältä»